Ajax kan Champions League vergeten na wanprestatie

augustus 2016 • Samenvattingen

In eigen huis kwamen beiden ploegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor Ajax moest scoren. Jasper Cillessen was in waarschijnlijk zijn laatste duel voor Ajax nog belangrijk in de openingsfase, maar werd in totaal vier keer gepasseerd.

In de eerste helft kreeg Ajax een kans. Bertrand Traoré kreeg de bal na een mislukte vrije trap van Nemanja Gudelj, maar schoot over. Vervolgens sloeg Rostov toe: Sardar Azmoun kopte raak.

Na rust sloegen de Russen toe. Na een vrije trap wist Aleksandr Erokhin te scoren en niet veel later werkte Christian Noboa de bal binnen met zijn knie. Zes minuten later was er opnieuw een treffer voor Rostov. Dmirtri Poloz kon alleen op Cillessen af en bleef koel: 4-0.

Vlak voor tijd kreeg Fyodor Kudryhashov rood na het neerhalen van Kasper Dolberg in het strafschopgebied. Aanvoerder Davy Klaassen benutte de penalty en bepaalde de eindstand daarmee op 4-1. De Champions League kan Ajax door deze pijnlijke wanprestatie vergeten.