Ziyech leidt Twente langs Sparta

augustus 2016 • Samenvattingen

Na een kwartier vond Hakim Ziyech de linkerhoek na het doorkoppen van Enes Ünal. Sparta kreeg daarna kansen via Zakaria El Azzouzi, maar de spits kon het niet afmaken.

Yaw Yeboah wist na ruim een half uur wel te scoren. De aanvaller krulde mooi raak: 2-0. Twente kreeg in de tweede helft al snel de kans op 3-0, maar toch was het Sparta wat terug in de wedstrijd kwam.

Nick Marsman maakte een overtreding en de bal werd op de stip gelegd. Loris Brogno maakte geen fout vanaf elf meter en scoorde zo zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Ziyech bewees vervolgens zijn waarde in wat mogelijk zijn laatste duel voor de Tukkers was, want na 60 minuten vond hij de rechterhoek. De smaakmaker ging zelfs nog voor zijn derde, maar dat zat er niet meer in. Zo werd de eindstand bepaald op 3-1.