Groningen stunt met tien man tegen PSV

augustus 2016 • Samenvattingen

De Trots van het Noorden opende brutaal en PSV kreeg weinig grip op het spel. Toch kreeg Groningen een domper te verwerken: Juninho Bacuna kreeg al snel twee keer geel en kon gaan douchen.

PSV kreeg daarna de eerste echte kans om op voorsprong te komen. Na een overtreding van Hans Hateboer in het strafschopgebied ging Luuk de Jong achter de bal staan. De spits schoot slecht in en doelman Sergio Padt keerde de inzet.

De keeper bewees in de tweede helft zijn waarde door de massale aanvallen van de thuisploeg te weren. Een kopbal van De Jong werd van de lijn gehaald, waarna hij ook nog eens over kopte. Daarna kregen ook Andrès Guardado en Gaston Pereiro kansen, maar ook zij wisten hun ploeg niet op voorsprong te zetten.

In de slotfase zette PSV alles op alles, terwijl Bart Ramselaar zijn debuut maakte. De aanvallende wissel van Phillip Cocu mocht echter niet baten. Ook in de zeven minuten blessuretijd kwamen de Eindhovenaren niet tot scoren: 0-0.