Samenvatting Excelsior – AZ Alkmaar (3-3)

december 2016 • Samenvattingen

Excelsior en AZ Alkmaar delen de punten na een zeer aantrekkelijk duel. Het werd zaterdagavond 3-3.

Stanley Elbers zette de thuisploeg al binnen tien minuten op voorsprong. Robert Mühren knalde twee minuten later alweer de 1-1 binnen.

Excelsior kwam vervolgens opnieuw op voorsprong. Wout Weghorst veroorzaakte een penalty, waarna Nigel Hasselbaink raak schoot vanaf de stip. Acht minuten later vond Ridgeciano Haps de Zweed Muamer Tankovic. De aanvaller schoof de bal binnen: 2-2.

Na rust bleken beide ploegen nog niet klaar te zijn met scoren. Hicham Faik veroverde de bal van Iliass Bel Hassani, kreeg de bal na een mooie combinatie van Hasselbaink weer terug en schoot de derde treffer van Excelsior binnen.

Het slotakkoord kwam op naam van Stijn Wuytens. De verdediger van AZ kopte het zesde doelpunt van de wedstrijd achter doelman Tom Muyters.