Samenvatting ADO Den Haag – FC Utrecht (0-2)

december 2016 • Voetbalnieuws

Nacer Barazite schoot zijn ploeg in de 29ste minuut op voorsprong. Yassin Ayoub had een mooie actie in huis en vond vervolgens Barazite, die uit de draai raak schoot.

Sébastien Haller kreeg vlak voor rust een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij schoot ruim naast het doel. ADO-verdediger Tom Beugelsdijk kwam nog goed weg, nadat scheidsrechter Pol van Boekel de bal na een overtreding in het strafschopgebied net buiten de zestien legde.

De thuisploeg kreeg na de thee ook kansen. Gervane Kastaneer trof de paal. Haller deed nog een gooi naar doelpunt van het weekend, maar zijn halve omhaal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak nadat het Haags kwartiertje begonnen was, kon Beugelsdijk gaan douchen. De mandekker kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Met nog tien minuten te gaan bracht Achraf el Mahdioui bijna de spanning terug: zijn vrije trap spatte tegen de paal uiteen.

Richairo Zivkovic stoomde met nog enkele minuten te gaan goed op, waarna hij Haller aanspeelde. De Fransman faalde niet en bepaalde de eindstand op 0-2.