Samenvatting Feyenoord – Sparta Rotterdam (6-1)

december 2016 • Samenvattingen

Feyenoord heeft zondagmiddag met gemak gewonnen van Sparta Rotterdam. De Rotterdamse derby werd met 6-1 gewonnen door de thuisploeg.

Al vanaf de aftrap was Feyenoord de bovenliggende partij. Sparta hield 24 minuten stand, daarna opende Tonny Vilhena de score.

De middenvelder ontfutselde de bal van Kenneth Dougall en schoot fraai raak. Vlak voor rust was Jens Toornstra trefzeker. De middenvelder volleerde de bal prachtig in het doel.

Na de thee besliste Feyenoord de wedstrijd. Toornstra bediende Nicolai Jørgensen en de Deen scoorde zijn tiende treffer van het seizoen.

Vijf minuten later was Jørgensen opnieuw trefzeker. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoof hij de bal achter doelman Roy Kortsmit. Met nog zo’n twintig minuten te gaan pikte ook Eric Botteghin een doelpunt mee. De verdediger kopte bij de tweede paal raak.

Thomas Verhaar redde de eer voor Sparta. De invaller kopte binnen. Het slotakkoord kwam op naam van Eljero Elia, die de bal in de verre hoek plaatste.