Samenvatting sc Heerenveen – Excelsior (2-1)

december 2016 • Samenvattingen

De eerste helft ging gelijk op. Sam Larsson en Reza Ghoochannejhad kregen namens de thuisploeg kansen, terwijl onder meer Stanley Elbers gevaarlijk werd namens Excelsior.

Op slag van rust kwamen de gasten op voorsprong. De bal ging op de stip nadat Lucas Bijker de bal tegen de arm kreeg. Nigel Hasselbaink maakte geen fout vanaf elf meter.

Na de thee ging de ploeg van trainer Jurgen Streppel op jacht naar de gelijkmaker en die viel razendsnel. Arber Zeneli vond landgenoot Larsson en hij schoot laag binnen.

Vervolgens lag het initiatief volledig bij Heerenveen. Larsson bleek de grote man aan de kant van de Friezen. De Zweed schoot een vrije trap van zo’n 30 meter binnen.

Terell Ondaan was in de slotfase nog dichtbij de 2-2, maar doelman Erwin Mulder bracht redding.