Samenvatting Go Ahead Eagles – AZ Alkmaar (1-3)

januari 2017 • Voetbalnieuws

Go Ahead begon met nieuweling Elvis Manu en hij liet zich gelijk zien. De huurling was in de tweede minuut gevaarlijk met een schot in het zijnet.

De thuisploeg speelde in het beginfase het beste, terwijl AZ twee grote kansen kreeg. Ben Rienstra kon vrij inschieten, maar zijn poging ging over. Vlak voor rust kreeg Muamer Tankovic de grootste kans: de Zweed kon vrij inkoppen, maar Go Ahead-doelman Theo Zwarthoed bracht redding.

Na de onderbreking waren de bezoekers sterker en was het wachten op de openingstreffer. Die viel twintig minuten voor tijd. Wout Weghorst dook op voor Zwarthoed en schoot de bal in de korte hoek.

Zes minuten voor tijd leek Alireza Jahanbakhsh de wedstrijd te beslissen. De aanvaller schoot vanaf ruim 25 meter prachtig raak. Vlak voor tijd bracht Go Ahead de spanning toch nog terug. AZ-verdediger Mattias Johansson gaf een duw en scheidsrechter Danny Makkelie legde de bal op de stip.

Jarchinio Antonia faalde niet en schoot de 1-2 binnen. In de extra tijd gaf Makkelie nogmaals een strafschop. Dabney dos Santos ging naar de grond, waarna Jahanbakhsh de eindstand op 1-3 bepaalde.