Samenvatting PEC Zwolle – Ajax (1-3)

januari 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft tegen PEC Zwolle geen fout gemaakt. In Overijssel werd het 1-3.

In de eerste helft lag het tempo veel te laag, waardoor beide teams weinig kansen kregen. Ajax kwam goed weg nadat doelman André Onana een schot van Django Warmerdam los liet. Aan de andere kant zorgde Anwar El Ghazi voor het meeste gevaar.

Een domper voor de Amsterdammers was het uitvallen van Amin Younes na een halfuur spelen. Justin Kluivert verving hem en maakte daarmee zijn debuut in de Eredivisie. Niet lang na rust kwam Ajax op voorsprong.

El Ghazi werd onderuitgehaald in de zestien en Lasse Schöne benutte de daaropvolgende strafschop. Een minuut later stond de 0-2 op het scorebord. Hakim Ziyech draaide weg bij PEC-verdediger Philippe Sandler en schoot raak.

Via Nicolai Brock-Madsen kwam de thuisploeg toch nog terug in de wedstrijd. De spits kopte raak. Niet veel later besliste Ziyech het duel: na een uitbraak rondde de middenvelder zelf af.