Samenvatting Roda JC – Ajax (0-2)

februari 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft zondag een moeizame overwinning op Roda JC geboekt. In Limburg werd het 0-2.

Roda hield de Amsterdammers in de eerste helft redelijk in toom. De gasten kregen weinig kansen, maar na rust veranderde het spelbeeld.

Ajax nam het heft in eigen hand en kwam in de 53ste minuut op voorsprong. Kasper Dolberg legde de bal met de borst klaar voor Davy Klaassen en de aanvoerder schoot vanuit een lastige hoek raak.

Toch gaf Roda de hoop nog niet op. Abdul Ajagun schoot tweemaal rakelings voorlangs. Aan de andere kant waagde Amin Younes een poging, maar de bal spatte uiteen op de onderkant van de lat.

In de slotfase trof ook Abdelhak Nouri de lat. Ook Donny van de Beek kon niet profiteren. Younes gooide het duel uiteindelijk in het slot en scoorde zijn eerste Eredivisie-treffer van dit seizoen: 0-2.