Samenvatting PEC Zwolle – NEC Nijmegen (2-0)

februari 2017 • Samenvattingen

PEC Zwolle heeft vrijdagavond een belangrijke zege geboekt op NEC Nijmegen. In Zwolle werd het 2-0.

PEC-doelman Mickey van der Hart hield zijn ploeg in de eerste helft op de been. De keeper bracht redding op een kopbal van Wojciech Golla en schoten van Jordan Larsson en Dario Dumic.

De thuisploeg kreeg weinig kansen, maar was vlak voor rust toch dichtbij de openingstreffer. Een poging van Queensy Menig spatte uiteen op de paal. Na rust werd de score alsnog geopend.

Nicolai Brock-Madsen kreeg de bal van Ryan Thomas en wipte de bal op een fraaie manier over doelman Joris Delle in de verre hoek.

Menig zette PEC in de 72ste minuut op een 2-0 voorsprong. Vlak daarvoor raakte Mohamed Rayhi de lat, waarna Menig in de tegenaanval uit de draai raak schoot.

De ploeg van trainer Ron Jans liet daarna nog enkele kansen onbenut.