Samenvatting Heracles Almelo – Excelsior (4-0)

februari 2017 • Samenvattingen

De rode kaart voor Jurgen Mattheij bleek het breekpunt van de wedstrijd. Zeven minuten na zijn eerste gele kaart, ging de verdediger opnieuw op de bon na een overtreding op Samuel Armenteros.

Toch begon Excelsior sterk aan het duel. Terell Ondaan en Nigel Hasselbaink kopten in de handen van doelman Bram Kastro. Pas na een half uur spelen werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk: Kristoffer Peterson schoof naast.

Slechts acht minuten na de rode kaart van Mattheij kwam Heracles op voorsprong via Brandley Kuwas. Hij benutte de rebound. Na de thee maakte de thuisploeg het karwei af.

Thomas Bruns scoorde in de 58ste minuut zijn eerste treffer van het seizoen. Niet veel later volleerde Mike ter Wierik de bal achter doelman Warner Hahn na een fraaie pass van Bruns.

Armenteros miste in de slotfase een grote kans op de vierde treffer, maar even later stelde hij landgenoot Peterson in staat om te scoren: 4-0.