Samenvatting Willem II – AZ Alkmaar (1-1)

februari 2017 • Samenvattingen

De Alkmaarders waren vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg. Ben Rienstra schoot voorlangs, terwijl ook Iliass Bel Hassani niet tot scoren kwam.

Wout Weghorst en Mats Seuntjes kregen ook kansen, maar beide ploegen gingen met een 0-0 tussenstand de rust in.

Een kwartier na de onderbreking kreeg Fran Sol een grote kans, maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt door AZ-keeper Tim Krul. In de 71ste minuut kwam AZ op voorsprong.

Een corner van Bel Hassani werd binnengelopen door Derrick Luckassen, maar ondertussen werd doelman Kostas Lamprou omvergelopen door Wout Weghorst. Ondanks die overtreding keurde scheidsrechter Higler het doelpunt goed.

In de blessuretijd sloeg Willem II alsnog toe. Invaller Erik Falkenburg kon binnenkoppen uit een voorzet van Obbi Oularé. Krul kwam niet overtuigend genoeg uit en tastte mis: 1-1.