Samenvatting Sparta Rotterdam – FC Groningen (2-2)
© Pro Shots

februari 2017 • Samenvattingen

Sparta Rotterdam heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Groningen.

Na acht minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong. Paco van Moorsel tikte binnen uit de rebound, nadat doelman Sergio Padt redding bracht op een schot van Bart Vriends. Padt redde enkele minuten later na de openingstreffer de inzet van Iván Calero, maar kon niet veel later opnieuw vissen.

Een voorzet van Sherel Floranus bereikte Martin Pušić, die de bal verlengde tot aan Calero. Die gaf het laatste zetje: 2-0. Groningen scoorde vijf minuten later de aansluitingstreffer.

Ruben Jenssen haalde de trekker over. Een discutabele treffer, want scheidsrechter Lindhout negeerde het vlagsignaal van zijn assistent, waardoor Groningen in buitenspelpositie doorging.

Vlak voor rust was de Groningse comeback compleet. Mimoun Mahi verraste doelman Roy Kortsmit met een schot in de korte hoek. De gasten probeerden na de thee Sparta te overrompelen.

Dat lukte, totdat Juninho Bacuna zijn derde rode kaart van het seizoen pakte. De middenvelder torpedeerde twee Spartanen met een tackle. Sparta ging vervolgens op zoek naar de winnende treffer.

Mathias Pogba werd gebracht en de spits was negen minuten voor tijd dicht bij de 3-2. De spits kopte in, maar Padt redde fraai. Even later stuitte ook Van Moorsel op de keeper.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl