Samenvatting Olympique Lyon – AZ Alkmaar (7-1)

februari 2017 • Voetbalnieuws

Het veredelde B-team van Lyon had werkelijk geen kind aan AZ. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Nabil Fekir profiteerde van een slechte terugspeelbal van Ridgeciano Haps.

Na een fraaie aanval schoot Maxwel Cornet de 2-0 binnen. Levi García scoorde de aansluitingstreffer. Fekir trof vervolgens nogmaals doel en ook Sergi Darder vond een gaatje in de wankelende AZ-defensie. Bij de vierde treffer blunderde doelman Tim Krul.

AZ kreeg in de tweede helft nog enkele grote kansen, maar Lyon ging een kwartier voor tijd verder waar het gebleven was. Fekir completeerde zijn hattrick: hij tikte van dichtbij binnen.

Drie minuten voor tijd scoorde Houssem Aouar de 6-1, waarna Mouctar Diakhaby de eindstand bepaalde op 7-1. Deze uitslag betekent een nieuw Nederlands record: het is de grootste nederlaag ooit van een Nederlandse club in Europa.