Logo Voetbalblog
Samenvatting FC Groningen – Ajax (1-1)
© Pro Shots

maart 2017 • Samenvattingen

Ajax heeft niet optimaal geprofiteerd van de misstap van Feyenoord. FC Groningen hield de Amsterdammers op 1-1.

Ajax begon niet overtuigend, maar kreeg via Amin Younes en Bertrand Traoré. De Duitser was vijf minuten voor rust dicht bij de openingstreffer: Younes raakte de binnenkant van de paal.

Bij de thuisploeg stichtte Simon Tibbling het meeste gevaar. Tien minuten na rust ging het mis voor Ajax. Doelman André Onana kwam zijn strafschopgebied uit en kapte Bryan Linssen uit.

Linssen gaf de keeper vervolgens een klein tikje, waardoor de aanvaller de bal in een leeg doel schoot: 1-0. Ajax-trainer Peter Bosz bracht vervolgens Justin Kluivert en Donny van de Beek, om zo een slotoffensief te forceren.

Daley Sinkgraven gaf de bal goed voor, waarna Davy Klaassen de gelijkmaker binnenschoot. Groningen-verdediger Semir Memisevic kreeg in de slotfase een rode kaart met een wilde tackle op de enkels van Sinkgraven.

Ajax ging op jacht naar de winnende treffer, maar die bleef uit: 1-1.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl