Samenvatting Sparta Rotterdam – Heracles Almelo (3-1)

maart 2017 • Samenvattingen

Sparta Rotterdam heeft zich hersteld na de zeperd tegen Vitesse. De Kasteelheren wonnen voor eigen publiek met 3-1 van Heracles Almelo.

Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Na slordig uitverdedigen van Mike te Wierik kreeg Sparta de bal. Na een solo van Loris Brogno belandde de bal bij Ryan Sanusy, die via de rug van Justin Hoogma raak schoot.

Negen minuten voor rust kreeg Heracles een ideale kans op de gelijkmaker. Robin Pröpper ging in het strafschopgebied naar de grond en Samuel Armenteros mocht aanleggen voor een penalty. De Zweed twijfelde echter in de aanloop, waardoor Sparta-doelman Roy Kortsmit redding bracht.

In de tweede helft verdubbelde Sparta de marge. Jerson Cabral legde de bal op het hoofd van Martin Pusic, die bij de tweede paal binnen kopte. Vlak voor tijd was het opnieuw Pusic die toesloeg.

De spits kopte een voorzet van Brogno tegen de touwen. De eretreffer kwam op naam van Joey Pelupessy, die fraai uithaalde: 3-1.