Samenvatting sc Heerenveen – Feyenoord (1-2)

maart 2017 • Samenvattingen

Feyenoord heeft zondag een nipte overwinning op sc Heerenveen geboekt. In Friesland werd het 1-2.

De thuisploeg begon uitstekend aan het duel en kwam binnen 20 minuten op voorsprong. Miquel Nelom haalde Reza Ghoochannejhad onderuit in het zestienmetergebied. De bal ging op de stip en Reza pakte het cadeautje uit.

Feyenoord kroop langzaam uit de schulp en dat bleek in het tweede bedrijf. De Rotterdammers kregen kansen en speelden Heerenveen van het veld. Erwin Mulder hield zijn ploeg nog op de been, maar moest na een uur vissen.

Uit de kluts liep Nicolai Jørgensen de bal binnen. Tien minuten later schoot Tonny Vilhena op prachtige wijze de 1-2 achter Mulder. Heerenveen ging op jacht naar de gelijkmaker, maar ook het inbrengen van supersub Henk Veerman hielp niet.