Samenvatting Sparta Rotterdam – PSV (0-2)

april 2017 • Samenvattingen

PSV heeft zaterdag eenvoudig gewonnen van Sparta Rotterdam. Door de 0-2 overwinning staan de Eindhovenaren voorlopig tweede.

Jürgen Locadia kreeg een basisplaats van trainer Phillip Cocu. Het was zijn eerste sinds 20 augustus 2016 en de aanvaller betaalde het vertrouwen van zijn oefenmeester in de 21e minuut uit.

Locadia schoot met een droge knal zijn ploeg op voorsprong. Marco van Ginkel profiteerde voor rust na een fout van Rick van Drongelen. De mandekker verspeelde de bal, waardoor de middenvelder de 0-2 op het scorebord zette.

Tussendoor miste Jerson Cabral namens Sparta Rotterdam een grote kans, na een foutje van PSV-goalie Jeroen Zoet. Na de thee gingen de Eindhovenaren op jacht naar de derde treffer.

Sparta-doelman Roy Kortsmit stond echter in de weg. Eerst bracht hij redding op een schot van Jetro Willems en niet veel later stuitte Locadia tweemaal op de keeper. Naast Kortsmit zorgde ook scheidsrechter Danny Makkelie ervoor dat PSV niet uitliep.

Van Ginkel had voor het derde doelpunt kunnen zorgen, maar de scheidsrechter floot af wegens buitenspel. De middenvelder kreeg de bal echter via de voet van een Sparta-verdediger.

Ondanks de mispeer van de arbiter pakte PSV de drie punten. De ploeg van Cocu staat voorlopig tweede in de Eredivisie, met één punt meer dan Ajax.