Samenvatting NEC Nijmegen – Ajax (1-5)

april 2017 • Voetbalnieuws

Ajax heeft zaterdagavond eenvoudig gewonnen van NEC. In Nijmegen werd het maar liefst 1-5.

Al na vier minuten kwam Ajax op voorsprong. Een voorzet van David Neres werd binnen getikt door NEC-verdediger Wojciech Golla. Slechts een paar minuten later pikte diezelfde Neres zelf een doelpunt mee.

Amin Younes pikte de bal op en gaf af op Neres, die doelman Joris Delle uitkapte en raak schoot. Na 32 minuten deed ook Bertrand Traoré een duit in het zakje. De aanvaller schoof de bal binnen.

In het tweede bedrijf keerde de hoop even terug bij de Nijmegenaren. Ferdi Kadioglu zag doelman André Onana ver voor zijn doel staan en scoorde met een fraaie lob. Traoré herstelde de marge van drie binnen zes minuten: 1-4.

Hakim Ziyech zorgde voor het slotakkoord met een prachtige solo. De middenvelder slalomde zich langs de NEC-defensie en tikte de bal achter Delle.