Samenvatting Ajax – sc Heerenveen (5-1)

april 2017 • Samenvattingen

Ajax zit Feyenoord nog altijd op de hielen. De Amsterdammers wonnen met 5-1 van sc Heerenveen.

Heerenveen begon goed aan het duel en kwam binnen acht minuten op voorsprong. Na een snelle counter werd Reza Ghoochannejhad gevonden, die de 0-1 binnen schoot.

De thuisploeg kwam echter snel weer terug. Een kwartier na de openingstreffer liep Nick Viergever uit een corner de gelijkmaker binnen. Kort daarna was het de mee opgestoomde Matthijs de Ligt die de tweede Amsterdamse treffer maakte.

Op slag van rust besliste Davy Klaassen het duel. De aanvoerder kreeg de bal terug van David Neres en kon vervolgens makkelijk binnenlopen. Na de thee duurde het even voordat er weer iets te beleven viel in Amsterdam.

Hakim Ziyech trof met een vrije trap de paal en een paar minuten later ging de bal op de stip. Morten Thorsby haalde Kasper Dolberg neer. De spits benutte het buitenkansje vervolgens zelf.

Het slotakkoord kwam op naam van Neres. De Braziliaan liep goed door, omspeelde doelman Erwin Mulder en schoot de 5-1 binnen.