Samenvatting Schalke 04 – Ajax (3-2)

Amber

Door
20-04-2017 om 23:51

Mailen

Ajax heeft zich donderdagavond na een intens voetbalgevecht met Schalke 04 geplaatst voor de halve finale van de Europa League. De Duitsers poetsten de 2-0 achterstand weg, maar werden na een bizarre slotfase toch uitgeschakeld.

De thuisploeg kwam geweldig uit de startblokken en kreeg binnen twee minuten twee grote kansen. Leon Goretzka schoot net naast, terwijl Max Meyer de paal trof. Ajax kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd.

Grote kansen volgden echter niet. Doelman Ralf Fährmann keerde de vrije trap van Hakim Ziyech en een treffer van Bertrand Traoré werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant werd Schalke nauwelijks gevaarlijk.

In de 53e minuut opende Goretzka de score. Guido Burgstaller werd weggestuurd en bediende op zijn beurt Goretzka weer, die keeper André Onana passeerde met een schot in de verre hoek. Drie minuten later was het opnieuw raak.

Burgstaller schoot de 2-0 binnen uit een voorzet van Sead Kolašinac. De Amsterdammers herpakten zich enigszins. Ziyech was dichtbij de aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd werden de problemen voor Ajax nog groter: Joël Veltman kreeg zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen.

In de tiende minuut in de eerste helft van de verlening ging het mis. Kolašinac zette voor en Daniel Caligiuri scoorde de derde Duitse treffer. Die goal leek het einde te betekenen voor het Europese avontuur van Ajax.

HEET OP GNG

De Amsterdammers kwamen echter knap terug. Nick Viergever kreeg de bal tegen zich aangeschoten en gleed na 110 minuten de 3-1 binnen. Amin Younes maakte een einde aan alle onzekerheid. De Duitser kapte naar binnen en schoot in de korte hoek.

Daardoor staat Ajax voor het eerst sinds twintig jaar weer in de halve finale van een Europees toernooi.

FootballXperience 2017 op 26, 27 en 28 mei RAI Amsterdam!

Meer over: , ,

HEADLINES