Logo Voetbalblog
Samenvatting PSV – Ajax (1-0)
© Pro Shots

april 2017 • Samenvattingen

Ajax speelde mat, terwijl PSV het heft in handen nam. Grote kansen werden er echter niet gecreëerd. In de 25e minuut kwamen de Eindhovenaren op voorsprong.

Jürgen Locadia knalde een vrije trap fraai binnen. Ajax werd gedwongen om wat meer uit de schulp te kruipen, maar bracht PSV-goalie Jeroen Zoet niet in de problemen. Het enige schot op doel kwam uit een vrije trap van Hakim Ziyech.

Na de rust gingen de gasten iets beter voetballen. Toch wilde het maar niet lukken bij Ajax. Kluivert verprutste een mooie pass van Ziyech, terwijl een schot van Lasse Schöne simpel gepakt werd door Zoet.

Onana had aan de andere kant weinig moeite met een poging van Gastón Pereiro. De topper werd vervolgens even stilgelegd door scheidsrechter Kevin Blom door een ‘sfeeractie’ op de tribunes.

In de 68e minuut kreeg PSV een grote kans om de marge te verdubbelen: Matthijs de Ligt bracht Onana in de problemen met een te korte terugspeelbal, maar de Eindhovenaren deden daar te weinig mee.

Ajax bleef zoeken naar de kans op gelijkmaker, maar die kwam niet. Enig vuurwerk was er wel in de 86e minuut, na een opstootje van Locadia en Justin Kluivert. Diezelfde Locadia had in de slotfase de 2-0 op zijn schoen, maar schoot hard over.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl