Logo Voetbalblog
Update: NEC bevestigt ontslag Hyballa
© Pro Shots

april 2017 • Voetbalnieuws

Update: NEC bevestigt ontslag Hyballa

Dat meldt Voetbal International. NEC verkeert momenteel in degradatienood, met zeven verliespartijen op rij. De laatste zege van NEC dateert van 5 maart, toen won de ploeg van Hyballa met 3-1 van Heracles Almelo.

De Duitse trainer volgde vorige zomer Ernest Faber op, die was vertrokken naar FC Groningen. De Nijmegenaren verloren afgelopen zaterdag met 0-1 van Excelsior, waarna de onrust toenam rond De Goffert.

Hyballa sprak toen de woedende NEC-fans toe en gaf aan zelf niet te denken aan opstappen.

Update 12.30 uur:

NEC heeft het ontslag van Peter Hyballa bevestigd. De algemeen directeur, Raad van Commissarissen en de technisch manager hebben besloten om de samenwerking met de trainer te beëindigen naar aanleiding van de ‘negatieve sportieve resultaten’.

“Het was een ontzettend zwaar besluit om te nemen. Peter Hyballa heeft zich vanaf dag één voor de volle honderd procent ingezet voor onze club. We hebben heel veel respect voor hem als mens en trainer”, aldus algemeen directeur Bart van Ingen in een statement.

“Hij heeft er alles aan gedaan om betere resultaten te behalen, maar we zien geen uitgangspunten meer voor verbetering in het proces om een langer verblijf in de Eredivisie te realiseren. Er telt dan maar één belang en dat is het algemeen belang van NEC. In het licht van dat algemeen belang zien we ons genoodzaakt om ingrijpende veranderingen in de technische staf door te voeren.”

Hyballa zelf laat weten dat hij de club het allerbeste toewenst en dat hij hoopt dat de club zich handhaaft in de Eredivisie.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog