Samenvatting AZ Alkmaar – Vitesse (0-2)

april 2017 • Samenvattingen

AZ nam in De Kuip het initiatief. Derrick Luckassen leek al na drie minuten de score te openen: de verdediger schoot zijn vrije trap echter op de lat.

De ploeg uit Arnhem leek zenuwachtig en kwam bijna niet onder de druk van AZ uit. De enige kans die Vitesse noteerde was een kopballetje van Nathan. Aan de andere kant wist ook Wout Weghorst de ban niet te breken, de spits schoot voorlangs.

Het vervolg van het eerste bedrijf was nauwelijks aantrekkelijk. Vitesse kreeg wat meer grip, maar geen van beide ploegen maakte aanspraak op een voorsprong.

Na de thee werd Vitesse sterker. De ploeg van trainer Henk Fraser had het balbezit, maar werd niet echt gevaarlijk. Rens van Eijden was namens AZ het dichtst bij een treffer, maar doelman Eloy Room bracht redding.

Vitesse opende uiteindelijk in de 81e minuut de score. Kelvin Leerdam vond Milot Rashica, die de bal voor bracht. De voorzet werd binnen gekopt door Ricky van Wolfswinkel. Keeper Tim Krul ging daarbij niet vrijuit.

AZ-trainer John van Brom greep direct in en wisselde Van Eijden voor aanvaller Fred Friday. Van Wolfswinkel profiteerde van de man minder in de defensie. De spits kapte Ron Vlaar uit en schoot de bal in de verre hoek: 0-2.

Door de winst in de bekerfinale komt Vitesse volgend seizoen uit in de groepsfase van de Europa League.