Samenvatting Ajax – PSV (1-1)

december 2016 • Samenvattingen

Ajax en PSV delen de punten. In eigen huis werd het interessante duel niet beslist: 1-1.

Ajax begon fel, maar PSV deed dat ook. Met name de teruggekeerde Andrés Guardado leek er zin in te hebben. Door zijn toedoen moesten Kasper Dolberg (ijsbeentje) en Anwar El Ghazi (rugblessure) het veld verlaten.

Onder leiding van aanvoerder Davy Klaassen gingen de Amsterdammers op zoek naar de voorsprong. Onder meer de ingevallen Mateo Cassierra kreeg kansen, samen met Klaassen en Amin Younes.

Aan de andere kant was Luuk de Jong een paar keer dichtbij een treffer, maar doelman André Onana stond in de weg. Vlak na de rust kwam Ajax op voorsprong.

Amin Younes speelde in, Cassierra deed een overstapje en Klaassen schoot vervolgens vanaf zo’n twintig meter snoeihard in de kruising. De thuisploeg ging op zoek naar meer treffers, maar moest oppassen dat de gelijkmaker niet viel.

Siem de Jong viel in en hij bracht gelijk dreiging. Aan de andere kant kreeg ook Cassierra kansen, maar de Colombiaan had zijn vizier niet op scherp staan. Tien minuten voor tijd was het uiteraard Siem de Jong die voor de gelijkmaker tekende.

Scheidsrechter Pol van Boekel gaf (lang) voordeel, waarna de bal diep ging. De oud-Ajacied nam goed aan en een tikje was genoeg: 1-1.