Samenvatting Feyenoord – PSV in Rotterdam (2-1)
© Pro Shots

februari 2017 • Samenvattingen

Feyenoord heeft zondag nipt gewonnen van PSV. In De Kuip werd het 2-1.

Feyenoord begon fel en kreeg veel kansen in de openingsfase. Eljero Elia schoof naast, terwijl een schot van Nicolai Jørgensen werd gepakt door doelman Jeroen Zoet.

Al na negen minuten kwam de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst op voorsprong. Terence Kongolo stoomde op na een pass van Elia, waarna hij de bal perfect klaarlegde voor Jens Toornstra. De middenvelder mikte in het strafschopgebied de bal hard in de kruising.

PSV kwam niet veel verder dan een gesmoord schot van Gastón Pereiro, waar keeper Brad Jones redding op bracht. Santiago Arias haalde vervolgens een kopbal van Eric Botteghin voor de lijn weg.

Gaandeweg de eerste helft kreeg PSV het initiatief. Feyenoord wist de Eindhovenaren desondanks in bedwang te houden. In het tweede bedrijf leek Feyenoord weinig problemen te krijgen.

Na een uur kwam PSV op gelijke hoogte. Davy Pröpper vond Pereiro met een hakje, waarna de Uruguayaan de bal in de linkerhoek krulde. Feyenoord ging vervolgens op jacht naar een tweede treffer.

Toornstra schoot hard in het zijnet, terwijl Steven Berghuis de paal trof. Aan de andere kant had invaller Steven Bergwijn oog in oog met Jones te veel tijd nodig: Rick Karsdorp kwam net op tijd.

Acht minuten voor tijd zorgde Jan-Arie van der Heijden voor het verschil. Uit een hoekschop kopte de verdediger binnen. Zoet pakte de bal uit de lucht en leek de bal voor de lijn te stoppen, maar doellijntechnologie wees uit dat het leer wel degelijk over de doellijn was geweest: 2-1.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl