Logo Voetbalblog
Vitesse wint opnieuw niet thuis; Van Amersfoort redt punt met beauty
© Pro Shots

Samenvattingen

Vitesse wint opnieuw niet thuis; Van Amersfoort redt punt met beauty

Vitesse is er zaterdagavond niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van SC Heerenveen. De thuisploeg was beter, maar mede dankzij een fraaie goal van Pelle van Amersfoort werden de punten gedeeld: 1-1.

In de beginfase was Matt Miazga dichtbij, maar zijn kopbal ging over. Niet veel later was het alsnog raak voor Vitesse. Een voorzet van Mason Mount werd door Daniel Høegh achter zijn eigen doelman gewerkt.

Tim Matavz zorgde na een half uur spelen voor een opmerkelijk voorval. De spits trof Denzel Dumfries vol in het gezicht met zijn elleboog, maar het moment werd niet opgemerkt door de arbitrage.

Kort na dat incident kwam Heerenveen op gelijke hoogte. Pelle van Amersfoort veroverde de bal en stuurde Henk Veerman weg. De spits stuitte op doelman Remko Pasveer, waarna Van Amersfoort de bal vanaf de zijlijn op fenomenale wijze in het doel schoot: 1-1.

Veerman kreeg na een uur spelen de mogelijkheid om Heerenveen op voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd gekeerd door Pasveer. Ook in dit bedrijf was Dumfries opnieuw het slachtoffer.

Ditmaal werd hij in de edele delen geknepen door Miazga. Vitesse werd nog gevaarlijk via Guram Kashia, Mitchell van Bergen en Thomas Bruns. Laatstgenoemde zag zijn pegel op de paal uit een spatten. Beide ploegen kwamen niet meer tot een treffer, waardoor de punten worden gedeeld.

Logo Voetbalblog