De Jong bezorgt PSV drie punten met late goal

januari 2018 • Samenvattingen

PSV heeft zondagavond een nipte overwinning geboekt op Heracles Almelo. De koploper van de Eredivisie stevende af op puntverlies, maar Luuk de Jong scoorde in de slotseconden zijn honderdste Eredivisie-doelpunt ooit en bezorgde de Eindhovenaren daarmee de drie punten.

PSV begon goed, maar De Jong, Steven Bergwijn, Mauro Júnior en Hirving Lozano hadden het vizier niet op scherp. Ook Heracles miste scherpte.

Op slag voor rust kwam de ploeg van trainer Phillip Cocu toch op voorsprong. De Jong kopte een vrije trap van Lozano terug op Bergwijn, die kon binnentikken.

In de 65e minuut trok Santiago Arias aan de noodrem, waarna de bal op de stip ging. Jeff Hardeveld bleef koel: 1-1. De gelijkmaker bleek het startsein van een spectaculaire slotfase.

Zowel Heracles als PSV kreeg kansen om de drie punten te pakken. De Jong miste, Lozano schoot over en aan de andere kant wisten ook Brahim Darri en Robin Pröpper het net niet te vinden.

In de slotseconden zorgde De Jong met de laatste actie van de wedstrijd voor de 1-2.