Willem II en FC Groningen delen punten bij speciaal duel voor familie Van de Looi

januari 2018 • Samenvattingen

Willem II en FC Groningen zijn de tweede helft van het seizoen begonnen met een gelijkspel. In het Koning Willem II Stadion werd het 1-1.

Het duel was vooral speciaal voor de familie Van de Looi. Vader Erwin is de trainer van Willem II, terwijl zoon Tom zijn debuut maakte voor FC Groningen.

De Groningers kwamen na een kwartier spelen op voorsprong via Ritsu Doan. De Japanner pegelde snoeihard raak. De ploeg van trainer Ernest Faber koos daarna voor de omschakeling, Willem II had moeite om ruimte te vinden.

De thuisploeg moest het vooral hebben van standaardsituaties. Thom Haye en Konstantinos Tsimikas waren dichtbij. Laatstgenoemde leek zelfs te scoren, maar Mike te Wierik keerde zijn inzet op de doellijn.

In de 71e minuut viel de gelijkmaker alsnog. Invaller Ismail Azzaoui schoot de bal in de verre hoek: 1-1.