Logo Voetbalblog
Ronaldo moet vrezen voor lagere FIFA-rating, en dat is terecht
© Pro Shots

Hij mag dit jaar dan het gezicht van FIFA 18 zijn, de klasse van Cristiano Ronaldo is ver te zoeken in La Liga. Real Madrid staat op een teleurstellende vierde plek en dat komt onder andere door de doelpuntendroogte van CR7.

Het gevolg? EA Sports kan zomaar gaan snijden in de FIFA-rating van zijn posterboy. De winterse update van ratings komt er immers weer aan.

De zes doelpunten die Ronaldo in de competitie maakte staan in schril contrast met de 25 van vorig seizoen. Toch doet hij het in de Champions League uitstekend (9 goals). De aanvaller liet afgelopen weekend weer een glimp van zijn klasse zien met twee goals in de competitie. Je kunt je echter afvragen of sommige FIFA-stats van de superster gerechtvaardigd zijn.

Neem bijvoorbeeld Ronaldo’s snelheid van 90. Met zijn 32 jaar wordt hij er regelmatig uitgerend door een directe tegenstander. Check bijvoorbeeld dit fragment, waarin Juanfran het van hem wint in een directe sprint. Saillant detail: de Atletico-back is één jaar ouder dan Ronaldo.

Ook zijn dribbelskills van 90 zijn erg hoog voor een speler die je zelden een man ziet passeren. De aanvaller haalt zijn successen vooral uit knappe loopacties en positionering. Om die reden stelt de website Dream Team FC onderstaande rating voor, waarin Ronaldo’s PACE en DRI naar een realistischer niveau zijn geschroefd. Eén probleempje: Lionel Messi zou hem dan passeren als beste speler van de game. Maar ja, misschien is dat gezien het huidige seizoen ook wel terecht.

Nieuwe rating Ronaldo FIFA 18

© Dream Team FC

Vers

Populair