Logo Voetbalblog
Van Persie debuteert met remise bij Feyenoord
© Pro Shots

januari 2018 • Samenvattingen

FC Utrecht en Feyenoord delen de punten in het onderlinge inhaalduel. De wedstrijd in De Galgenwaard eindigde in 1-1. Hoogtepunt was de rentree van Robin van Persie bij Feyenoord.

Op een slecht veld kon er pas halverwege de eerste helft een serieuze scoringskans genoteerd worden. Het was echter wel meteen raak. Sam Larsson zette de Rotterdammers op voorsprong met een stuiterbal.

Vlak voor rust kwam Utrecht op gelijke hoogte via Gyrano Kerk. De aanvaller was eerst Sven van Beek te snel af en wist zich daarna langs Renato Tapia te wurmen: 1-1.

Na de thee gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Kerk was dicht bij een tweede treffer, maar hij schoot net naast. Aan de andere kant wist Dylan Vente, de stand-in voor de geschorste Nicolai Jørgensen, niet genoeg kracht achter een kopbal te zetten.

Zakaria Labyad was dichtbij met een schot, maar wist niet te scoren. In de 81e minuut maakte Van Persie zijn rentree. Onder luid applaus van de eigen maar ook Utrecht-fans verscheen de ‘verloren zoon’ van Feyenoord binnen de lijnen.

De spits had de winnende in de blessuretijd op zijn schoen, maar zijn schot ging over. De regerend landskampioen blijft door de remise wachten op de eerste zege van 2018.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl