PSV wint moeizaam van FC Twente

januari 2018 • Samenvattingen

PSV heeft zaterdagavond met moeite gewonnen van FC Twente. De koploper van de Eredivisie trok de zege na een slechte tweede helft over de streep: 0-2.

Al na vier minuten kwamen de Eindhovenaren op voorsprong. Joël Drommel zat mis bij een voorzet van Steven Bergwijn, waarna Hirving Lozano binnenkopte. PSV nam de controle en dat vond Twente prima.

Oussama Assaidi werd enkele keren gevaarlijk namens de Tukkers, maar wist doelman Jeroen Zoet niet te passeren. PSV kreeg kansen om de marge te verdubbelen, maar Bergwijn had het vizier niet op scherp en Luuk de Jong stuitte op doelman Drommel.

Drie minuten na rust kreeg de thuisploeg de grootste kans van de wedstrijd. Een inzet van Fredrik Jensen ging via Zoet voorlangs. De thuisploeg bleef aandringen en bracht Mounir El Hamdaoui.

De spits kreeg gelijk een grote kans, maar joeg de bal over. Twente zette veel druk, waardoor het helemaal open lag bij de Tukkers. Jorrit Hendrix wist Drommel te omspelen, maar schoof de bal naast een leeg doel.

Santiago Arias wist in de laatste minuut wel te profiteren: 0-2.