?>
Heracles knokt zich terug op bezoek bij Groningen
© Pro Shots

FC Groningen en Heracles Almelo delen de punten na een doelpuntrijk duel. In Groningen werd het 3-3.

De thuisploeg nam al snel het heft in handen, maar echt gevaarlijk werd de Trots van het Noorden niet. Na een klein half uur spelen kwam de ploeg van trainer Ernest Faber op voorsprong.

Een voorzet van Mimoun Mahi werd onderschept, maar kwam uiteindelijk bij Jesper Drost terecht die de bal verlengde. De doorgelopen Tom van Weert opende de score.

Niet veel later stond de 1-1 echter alweer op het scorebord. Brahim Darri zette met een korte vrije trap Jamiro Monteiro aan het werk, die de Groningse defensie verraste.

Groningen liep voor rust uit naar een ruime voorsprong. Drost scoorde de 2-1, waarna Mahi de bal enkele seconden later in de verre hoek schoot.

Heracles kreeg, met Brandley Kuwas en Paul Gladon in de ploeg, meer grip op de wedstrijd. Mahi was nog dicht bij een vierde Groningse treffer, maar toch kregen de gasten de goal die ze verdienden.

Kuwas speelde zich vrij en bediende Vincent Vermeij: 3-2. Het initiatief bleef bij Heracles en de ploeg kreeg in de 78e loon naar werken.

Robin Pröpper leverde een voorzet af, maar die bal vloog vanaf de zijlijn via de binnenkant van de paal binnen: 3-3. Vermeij verzuimde nog zijn tweede van de avond te maken, waardoor beide ploegen een punt overhouden.

Trending

Vers