Ajax loopt averij op in jacht op PSV

januari 2018 • Samenvattingen

Ajax heeft averij opgelopen in de jacht op koploper PSV. De Amsterdammers speelden met 0-0 gelijk op bezoek bij FC Utrecht.

De verwachtingen waren hoog voor het duel waarin Ajax-trainer Erik ten Hag terugkeerde in De Galgenwaard, maar zeker in de eerste helft waren de hoogtepunten schaars. Klaas-Jan Huntelaar schoot in de twaalfde minuut raak, maar stond buitenspel en zag zijn treffer afgekeurd worden.

Scheidsrechter Danny Makkelie had geen eenvoudige middag. Zakaria Labyad en Mark van der Maarel lieten zich gelden met forse tackles, terwijl Lukas Görtler heel goed weg kwam met geel na een aanslag op de enkels van Nicolás Tagliafico.

Na de thee probeerde Labyad het, waarna Justin Kluivert en David Neres de bal in kansrijke positie niet onder controle kregen. Dat was bij meer spelers het geval. Het veld in De Galgenwaard lag er erg slecht bij.

Ajax kreeg in een hectische slotfase de laatste mogelijkheden. Een ouderwetse scrimmage voor het doel van Utrecht werd uiteindelijk onschadelijk gemaakt door Rico Strieder. In de laatste minuut had doelman David Jensen moeite met een zwabberbal van Lasse Schöne, maar door zijn redding in tweede instantie bleef het 0-0. Opvallend was nog dat Görtler, inmiddels gewisseld, bij een opstootje in de extra tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Door het gelijkspel ziet Ajax koploper PSV uitlopen naar een voorsprong van zeven punten.