Feyenoord aan de hand van Berghuis langs ADO

Door Amber
28-01-2018 om 16:25
Mailen

Feyenoord heeft zondagmiddag, aan de hand van Steven Berghuis, gewonnen van ADO Den Haag. De aanvaller zorgde met een doelpunt en twee assists voor de drie punten: 3-1.

De thuisploeg begon sterk en kreeg via Nicolai Jørgensen de eerste kans. De spits schoot echter in het zijnet. In de 25e minuut leek hij dan toch te scoren, maar het schot trof de buitenkant van de paal.

Na de thee kon Het Legioen al snel juichen. Berghuis legde de bal perfect op het hoofd van Tonny Vilhena, die tegendraads binnenkopte: 1-0. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst opende vervolgens de jacht naar meer.

Een zwabberbal van Berghuis verraste doelman Robert Zwinkels, de rebound werd door Jens Toornstra in het zijnet gekopt. Na 68 minuten viel de 2-0 alsnog. Een poging van Jørgensen werd nog van de lijn gehaald, maar Berghuis schoot vervolgens van zo’n twintig meter fraai raak.

ADO maakte het nog even spannend door drie minuten later de aansluitingstreffer te maken. Lex Immers volleerde hard raak. Sheraldo Becker kreeg vervolgens twee grote kansen, maar de aanvaller had het geluk niet aan zijn zijde; de eerste poging ging nipt voorlangs, Brad Jones bracht redding op zijn tweede schot.

In de slotfase zorgde Toornstra voor de beslissing. Op aangeven van Berghuis maakte de middenvelder de bevrijdende 3-1. Daarna bracht Van Bronckhorst Van Persie. Tot echte kansen leidde het inbrengen van de ‘verloren zoon’ niet meer.

Meer over: , ,