Logo Voetbalblog
Twente eerste halve finalist dankzij fraaie goals Maher
© Pro Shots

januari 2018 • Voetbalnieuws

FC Twente is de eerste halve finalist in de TOTO KNVB Beker. De Tukkers wonnen met 3-1 van SC Cambuur.

Het elftal van Gertjan Verbeek kwam na een half uur spelen op achterstand. Mathias Schils zette de 0-1 op het scorebord na een snelle counter. Cambuur-doelman Erik Cummins bleek een sta-in-de-weg voor Twente.

De goalie redde een poging van Haris Vuckic en voorkwam vlak voor de goal van Schils nog een zeker doelpunt van Oussama Assaidi. Met Tom Boere in de ploeg, die Mounir El Hamdaoui na 45 minuten afloste, ging Twente op zoek naar goals.

Na een overtreding op Boere schoot Assaidi vanaf de strafschopstip de gelijkmaker binnen. Twente pakte vervolgens door aan de hand van Adam Maher.

De oud-PSV’er krulde in de 68e minuut een vrije trap binnen en besliste het duel een kwartier voor tijd met een fraaie pegel. Twente kwam daarna niet meer in de problemen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl