Logo Voetbalblog
Feyenoord te sterk voor PSV in bekerduel
© Pro Shots

januari 2018 • Samenvattingen

Feyenoord te sterk voor PSV in bekerduel

Feyenoord gaat donderdagavond in de koker voor de loting van de halve finales van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers wonnen met 2-0 van PSV

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong. Steven Berghuis schoot na een fraaie een-twee met Nicolai Jørgensen de bal nog op doelman Jeroen Zoet, maar Sam Larsson was er snel bij en tikte de rebound binnen.

PSV was daarna gevaarlijk via Hirving Lozano, maar de Mexicaan kreeg de bal net te ver achter zich om de bal tussen de palen te schieten.

Tien minuten voor de thee kon De Kuip nog een keer juichen. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Tonny Vilhena. De middenvelder haalde uit en zag zijn schot via het been van Santiago Arias in het doel belanden.

Feyenoord ontsnapte in het tweede bedrijf twee keer aan een tegentreffer. Doelman Brad Jones hield Gastón Pereiro van scoren af en zag even later Lozano net naast schieten. Jørgensen leek na een uur spelen de 3-0 op het scorebord te zetten, maar na het bekijken van videobeelden bleek dat de spits buitenspel stond.

Mauro Júnior was met een vrije trap nog dicht bij en ook Daniel Schwaab kreeg een kans op de aansluitingstreffer. De Eindhovenaren kwamen echter niet door de Feyenoord-defensie heen.

PSV kan door het verlies de dubbel vergeten, terwijl Feyenoord nog kans houdt op een prijs.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog