Willem II bereikt voor het eerst sinds 2005 halve finale bekertoernooi

februari 2018 • Samenvattingen

Willem II heeft voor het eerst sinds 2005 de halve finales van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Tilburgers speelden met 2-2 gelijk tegen Roda JC en namen de penalty’s na 120 minuten beter dan de Limburgers.

De thuisploeg kreeg in het eerste bedrijf de beste kansen, maar Roda kwam in de 37e minuut op voorsprong. Na een overtreding van Fernando Lewis op Jannes Vansteenkiste ging de bal op de stip. Simon Gustafson benutte het buitenkansje.

Bartholomew Ogbeche tekende niet veel later voor de 1-1. Na de thee zette Donis Avdijaj de Limburgers op fraaie wijze op voorsprong.

Willem II-verdediger Konstantinos Tsimikas schoot na een uur spelen een vrije trap binnen en bracht zijn ploeg daarmee weer op gelijke hoogte. Roda leek even later opnieuw de leiding te grijpen, maar een treffer van Avdijaj werd afgekeurd, nadat de videoarbiter zag dat Mikhail Rosheuvel eerder hands had gemaakt.

In de verlenging stond vooral de paal in de weg voor Willem II. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi trok uiteindelijk aan het langste eind. De inzet van Tsiy-William Ndenge werd gepakt door Mattijs Branderhorst.