Vitesse wint gemakkelijk van Groningen
© Pro Shots

februari 2018 • Samenvattingen

Vitesse heeft vrijdagavond gemakkelijk gewonnen van FC Groningen. De Arnhemmers waren met 2-0 te sterk.

De thuisploeg kwam al na zes minuten op voorsprong. Matt Miazga kopte een voorzet van Lassane Faye binnen. Groningen had weinig te vertellen en speelde allesbehalve goed, maar had geluk dat Vitesse de kansen niet wist af te maken.

Na een half uur werd het 2-0 via Mason Mount. Vitesse leek vlak voor rust nog op een 3-0 voorsprong te komen. Een poging van Guram Kashia was duidelijk over de lijn, maar de goal werd niet goedgekeurd.

Lars Veldwijk miste een kwartier voor tijd een enorme kans om het weer spannend te maken. De spits schoot voor bijna een leeg doel van dichtbij naast.

Beide ploegen wisten niet meer te scoren in de slotfase. Vitesse verstevigt plek zes door de overwinning, terwijl Groningen blijft steken op de dertiende plaats in de Eredivisie.