Logo Voetbalblog
PSV rekent na rust af met PEC Zwolle
© Pro Shots

februari 2018 • Samenvattingen

PSV heeft zaterdag een ruimte overwinning geboekt op PEC Zwolle. De Eindhovenaren waren met 4-0 te sterk en evenaarden daarmee het clubrecord van 21 thuiszeges op rij in de Eredivisie.

PEC moest het doen zonder onder meer Ryan Thomas en Diederik Boer. De goalie was na zijn rode kaart tegen AZ Alkmaar geschorst en werd vervangen door Mickey van der Hart. Die beleefde echter een soortgelijke avond als Boer in Alkmaar.

Van der Hart pakte in de 42e minuut rood door Hirving Lozano buiten het strafschopgebied neer te halen. Die rode kaart bleek de ommekeer voor PEC. Zijn vervanger Mike Hauptmeijer kon vijf minuten later vissen.

In de blessuretijd van de eerste helft verkeek hij zich op een hoekschop van Lozano, waardoor Luuk de Jong binnen kon koppen.

De gasten probeerden de schade beperkt te houden en Hauptmeijer bracht enkele keren redding, maar in de 65e minuut was het raak. Op aangeven van Lozano zette De Jong de 2-0 op het scorebord.

De spits complementeerde niet veel later zijn hattrick door de bal binnen te tikken uit een voorzet van Joshua Brenet. De back zorgde voor het slotakkoord met een schot in de verre hoek: 4-0.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl