Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 55 69 35 82. Liever mailen? Kan ook.

PSV rekent na rust af met PEC Zwolle

Door
03-02-2018 om 21:40
Mailen

PSV heeft zaterdag een ruimte overwinning geboekt op PEC Zwolle. De Eindhovenaren waren met 4-0 te sterk en evenaarden daarmee het clubrecord van 21 thuiszeges op rij in de Eredivisie.

PEC moest het doen zonder onder meer Ryan Thomas en Diederik Boer. De goalie was na zijn rode kaart tegen AZ Alkmaar geschorst en werd vervangen door Mickey van der Hart. Die beleefde echter een soortgelijke avond als Boer in Alkmaar.

Van der Hart pakte in de 42e minuut rood door Hirving Lozano buiten het strafschopgebied neer te halen. Die rode kaart bleek de ommekeer voor PEC. Zijn vervanger Mike Hauptmeijer kon vijf minuten later vissen.

In de blessuretijd van de eerste helft verkeek hij zich op een hoekschop van Lozano, waardoor Luuk de Jong binnen kon koppen.

De gasten probeerden de schade beperkt te houden en Hauptmeijer bracht enkele keren redding, maar in de 65e minuut was het raak. Op aangeven van Lozano zette De Jong de 2-0 op het scorebord.

De spits complementeerde niet veel later zijn hattrick door de bal binnen te tikken uit een voorzet van Joshua Brenet. De back zorgde voor het slotakkoord met een schot in de verre hoek: 4-0.

Meer over: , ,