Feyenoord gaat in slotfase onderuit in Venlo

februari 2018 • Samenvattingen

Feyenoord is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van VVV. In Venlo ging de thuisploeg met de drie punten aan de haal: 1-0.

Beide ploegen kwamen amper tot grote kansen in de eerste helft. Feyenoord speelde pover en uitblinkers Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis wisten geen vuist te maken. Laatstgenoemde had bovendien geluk dat hij geen rood kreeg na een overtreding van achteren.

Feyenoord werd langzaamaan gevaarlijker en Karim El Ahmadi kreeg een kans. Op slag van rust kreeg ook VVV een mogelijkheid. Johnatan Opoku wist de bal echter niet te raken.

Na de thee verhoogden de Rotterdammers de druk. Een sliding van Jens Toornstra leverde hem bijna een uitgoal op en een van richting veranderd schot van Jørgensen ging maar net naast.

Aan de andere kant waren er kansen voor Vito van Crooy. Feyenoord bracht Robin van Persie in de 82e minuut in de hoop dat de ervaren spits het tij kon keren. VVV sloeg in de slotfase nog toe.

Invaller Romeo Castelen brak door en werd in het strafschopgebied neergehaald door Renato Tapia. De bal ging op de stip en dat buitenkansje werd door Clint Leemans omgezet in de winnende goal: 1-0.