Utrecht boekt vierde gelijkspel op rij

februari 2018 • Samenvattingen

FC Utrecht heeft zondagmiddag voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong kwam niet langs Excelsior: 2-2.

Excelsior kwam na 22 minuten op voorsprong via Stanley Elbers. Hij kreeg de bal via Mike van Duinen voor zijn voeten en schoof binnen. Utrecht herpakte zich echter razendsnel en drie minuten later stond de 1-1 alweer op het scorebord.

Mark van der Maarel kopte een voorzet van Zakaria Labyad op fraaie wijze binnen.

In het tweede bedrijf bleven grote kansen lang uit, al pakten de Domstedelingen twintig minuten voor tijd de leiding. Labyad mocht aanleggen voor een vrije trap en liet doelman Theo Zwarthoed kansloos in de korte hoek.

Hicham Faik haalde zo’n tien minuten voor tijd hard uit en zag zijn schot in de verre hoek belanden: 2-2. Door het gelijkspel blijft Utrecht zevende in de Eredivisie. De Domstedelingen wisten sinds 13 december niet meer te winnen.