AZ vergeet te winnen van Roda

februari 2018 • Samenvattingen

Een oppermachtig AZ heeft zondagmiddag verzuimd te winnen van Roda JC. De Alkmaarders waren superieur tegen Roda JC, maar speelden met 2-2 gelijk.

Mats Seuntjens en Thomas Ouwejan kregen grote kansen, waarna het in de 14e minuut raak was. Roda-debutant Peter Banggaard tikte de bal over de eigen doellijn.

De thuisploeg leek zich op te maken voor een vermakelijke show, maar na twintig minuten deed Roda wat terug. Jorn Vancamp verraste doelman Marco Bizot met een knal in de bovenhoek.

Toch gingen de mannen van trainer John van den Brom met een voorsprong de rust in. Met een fraai schot tekende Fredrik Midtsjø voor de 2-1.

AZ verzuimde in de tweede helft het gat groter te maken, waardoor Roda in leven bleef. Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg de rekening gepresenteerd. Tsiy Ndenge schoot uit de draai op doel, waarna Bizot er niet in slaagde om de bal voor de doellijn te leren: 2-2.