PEC wint vermakelijk duel met Heerenveen

februari 2018 • Samenvattingen

PEC Zwolle heeft dinsdagavond gewonnen van SC Heerenveen. De ploeg van John van ’t Schip domineerde met name in de eerste helft en trokken uiteindelijk de drie punten over de streep: 3-2.

De openingsfase was voor de thuisploeg en na 22 minuten brak Wouter Marinus de ban. De spits kopte op aangeven van Youness Mokhtar raak. Niet veel later verdubbelde Younes Namli de marge, wederom was Mokhtar de aangever.

In de tweede helft zakte PEC ver terug, waardoor Heerenveen de gelegenheid kreeg om terug te keren in de wedstrijd. Denzel Dumfries maakte in de 68e minuut de aansluitingstreffer na een voorzet van Arber Zeneli.

Mustafa Saymak leek vier minuten later met de 3-1 het duel te beslissen, maar Reza Ghoochannejhad maakte het tien minuten voor tijd weer spannend. Heerenveen ging nog op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.