Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 24 98 41 11. Liever mailen? Kan ook.

Fraai doelpunt Van Persie hoogtepunt bij winst Feyenoord

Amber
Door
08-02-2018 om 22:37
Mailen

Feyenoord heeft donderdagavond in de tweede helft afgerekend met FC Groningen. De Rotterdammers wonnen met 3-0, met als hoogtepunt de treffer van Robin van Persie. Als invaller maakte hij zijn eerste doelpunt in de Eredivisie in 13 jaar en 358 dagen.

De thuisploeg ontsnapte al vroeg aan een achterstand. Yoëll van Nieff mocht aanleggen voor een vrije trap, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. Jens Toornstra deed na twintig minuten wat terug met een schot op doel, maar verder bleef Groningen eenvoudig op de been.

Acht minuten na rust kwam Feyenoord op voorsprong via Toornstra. Bilal Basacikoglu, die de geblesseerde Sam Larsson verving, wist Toornstra te bereiken met een voorzet. De middenvelder nam de bal op de pantoffel en brak zo de ban.

Jerry St. Juste verdubbelde in de 72e minuut de marge na een combinatie met Steven Berghuis. Die voorsprong bood trainer Giovanni van Bronckhorst de marge om Van Persie speeltijd te gunnen.

De spits had slechts één minuut nodig om te scoren. Hij werd aangespeeld door Berghuis, waarna hij de bal met een wippertje voorbij Van Nieff kreeg. De ‘verloren zoon’ zette met een fraaie uithaal in de verre hoek de 3-0 op het scorebord.

Meer over: , ,