PSV komt met de schrik vrij op bezoek bij Sparta

februari 2018 • Samenvattingen

PSV is zaterdagavond goed weggekomen op bezoek bij Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel werden de drie punten gepakt, al ging dat niet van harte: 1-2.

Sparta kwam verrassend op voorsprong. Kenneth Dougall kopte de bal mooi binnen op aangeven van Paco van Moorsel. De thuisploeg deinsde niet terug voor de huidige koploper van de Eredivisie.

Vlak voor de thee schoot Steven Bergwijn PSV op gelijke hoogte met een fraaie goal. Sparta ging in de tweede helft op jacht naar een nieuwe voorsprong.

Bergwijn maakte tien minuten na de rust echter zijn tweede treffer. De aanvaller volleyde vanaf de rand van het zestienmetergebied hard raak. In de slotfase drong Sparta PSV terug.

De ploeg van trainer Dick Advocaat kreeg meerdere kansen, maar PSV neemt de drie punten mee naar Eindhoven.