Ajax met moeite langs FC Twente

februari 2018 • Samenvattingen

In navolging van koploper PSV heeft ook belager Ajax gewonnen. De Amsterdammers zegevierden met 2-1 tegen FC Twente.

Het team van trainer Erik ten Hag kwam enorm snel op voorsprong. Justin Kluivert had 2 minuten en 59 seconden nodig om de score te openen. De buitenspeler zette zelf de aanval op en lanceerde David Neres met een steekbal, waarna de Braziliaan de bal afleverde bij Donny van de Beek.

De middenvelder was niet zelfzuchtig en vond Kluivert, die binnen tikte. Enkele minuten later kreeg Van de Beek een enorme kans op de 2-0, maar de middenvelder schoot hoog over.

Het spel van de thuisploeg werd slordiger en ook in de tweede helft was Ajax de weg kwijt. De Amsterdammers kwamen goed weg, toen het uitglijden van Frenkie de Jong niet werd afgestraft door Adnane Tighadouini.

Twente maakte echter wel gebruik van een mispeer van Joël Veltman. De aanvoerder werd afgetroefd door Tom Boere, die Tighadouini op zijn beurt vond: 1-1.

Niet veel later kwam Ajax toch weer op voorsprong. Hakim Ziyech werd onderuitgehaald door Peet Bijen en de bal ging op de stip. Lasse Schöne benutte het buitenkansje en bezorgde Ajax daarmee de drie punten.