Feyenoord met negen man onderuit bij Vitesse

februari 2018 • Samenvattingen

Feyenoord is zondagmiddag pijnlijk onderuitgegaan op bezoek bij Vitesse. De Arnhemmers waren met 3-1 te sterk.

De Rotterdammers kregen te maken met een vroege tegenvaller. Ridgeciano Haps werd in zijn gezicht geraakt door de schoen van Thomas Bruns en moest op brancard het veld verlaten. Tyrell Malacia was zijn vervanger.

Even na die wissel kwam Feyenoord op voorsprong. Steven Berghuis vond Bilal Basacikoglu, die op zijn beurt Tonny Vilhena wist te bereiken. De middenvelder prikte zijn zevende treffer van het seizoen binnen.

Twee minuten voor rust kwam Vitesse op gelijke hoogte. Guram Kashia ontsnapte aan de aandacht van drie Feyenoorders en kopte raak op aangeven van Mason Mount.

Kantelpunt in de tweede helft was de rode kaart voor Basacikoglu. Na een tweebenige tackle op Thulani Serero kon de buitenspeler gaan douchen. Vitesse profiteerde vrijwel direct. Bryan Linssen kopte binnen na een mislukt schot van Roy Beerens.

Linssen kon zeventien minuten voor tijd zijn tweede maken, maar hij trof de lat. Even daarna viel Robin van Persie in, maar door een tweede rode kaart raakte Feyenoord helemaal uit de wedstrijd.

Malacia haalde Beerens neer, die volgens scheidsrechter Higler was doorgebroken. Linssen bepaalde daarna de eindstand op 3-1.