Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 24 98 41 11. Liever mailen? Kan ook.

Deze FIFA 18-pro verdient meer dan de meeste Eredivisie-spelers

Jildert
Door
12-02-2018 om 16:46
Mailen

Kun je een aardig potje FIFA’en? Misschien is de tijd rijp om een carrière als professioneel gamer te overwegen. En als je ouders of vriendin gaan zeuren, leg ze dan eens deze cijfers voor. Volgens Casumo harkt de top 10 van eSporters jaarlijks meer geld binnen dan de gemiddelde profvoetballer.

Zo kon FIFA 17-koning Spencer ‘Gorilla’ Ealing in een jaar 250.000 dollar bijschrijven aan prijzengeld; omgerekend zo’n 204.000 euro. Een hoger jaarinkomen dan menig Eredivisie-voetballer, want het salarisplafond bij subtoppers als PEC Zwolle ligt rond de 200.000 euro.

Het gamen voor geld komt steeds meer in de schijnwerpers te staan. Niet alleen is het prijzengeld van de toernooien gestegen (met 850% sinds 2015, schrijft Casumo), ook krijgen topspelers lucratieve sponsordeals aangeboden. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat het salaris van eSporters verder zal stijgen.

Maar om echt serieus te verdienen aan gamen, moet je wel de grens over. Hoewel de eDivisie in Nederland al eventjes loopt, is van een serieus salaris nog niet echt sprake voor Nederlandse FIFA’ers. Zij krijgen nu alleen een onkostenvergoeding van clubs.

Meer over: ,